Осінь – ідеальний час, щоб потішити себе чимось смачненьким. Запашна кава з круасаном на початку робочого дня, горнятко трав’яного чаю з тістечком для затишного відпочинку з книгою в улюбленому кріслі та й просто пончик чи цукрова вата під час прогулянки містом…
Ми звідусіль оточені солодким! Воно для нас і їжа, і насолода, і нагорода. Однак чи було так само п’ятсот років тому? Чим було солодке для людей середньовіччя? Чи полюбляли вони його так палко, як ми? Чи тішили себе десертами? І чи було солодке виключно випічкою чи тістечками?
Відповідь на ці та інші дражливі запитання про гастрономічну культуру середньовіччя ви отримаєте під час лекції Стефанії Демчук , кандидатки історичних наук та асистентки кафедри історії мистецтв КНУ імені Тараса Шевченка!
Запрошуємо долучитись до лекції, яка відбудеться онлайн 22 вересня о 19:30. Трансляція відбуватиметься на сторінці Підземелля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у мережі Facebook. На вас чекають розповіді про солодке середньовіччя та рецепти для бажаючих проекспериментувати з тодішніми смаколиками!